profleOVER MIJ

Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut 39044423616, GZ-psycholoog 39044423625, cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner.

Ik heb mijn doctoraal klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam bij professor J.T. Barendregt gehaald en ben afgestudeerd in 1977. Daarna heb ik postdoctoraal de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut gedaan en heb de Psychotherapie opleiding middels de z.g. sprokkelroute gedaan en ben uiteindelijk BIG geregistreerd in april 1998. In juni 1999 volgde mijn BIG registratie als GZ psycholoog.

In 1980 begon ik als gedragstherapeut in de z.g. verlengde arm-constructie in de psychiatrie praktijk van mijn toenmalige echtgenoot. Daarnaast werkte ik gedeeltelijk in loondienst bij het Riagg in Haarlem. Geleidelijk aan ben ik steeds meer een zelfstandige eenmanspraktijk begonnen en uit loondienstverband gestapt.

Van 2006 tot eind 2014 vormde ik met drie collega’s een samenwerkingsverband in de Waalse Kerk, praktijk de Waal. Maar omdat ik minder wilde gaan werken besloot ik uit dit samenwerkingsverband te stappen en weer als solopraktijk verder te gaan. Ik ben wel lid geworden van een regionaal samenwerkingsverband Psychotherapeuten, Rondom Psychotherapie, en daarnaast heb ik mij aangesloten bij de regionale groep huisartsen waarmee ik samenwerk, de HCZK.

 

SPECIALISATIES

* Cognitieve gedragstherapie bij angst- en paniekklachten, depressie, rouw, arbeidsgerelateerde klachten en burnout.

* EMDR bij enkelvoudige en complexe traumatische ervaringen, angststoornissen, depressie, problemen met een negatief zelfbeeld. EMDR kan worden gecombineerd met technieken uit de schematherapie.(Imaginaire Rescripting)

* Behandeling van persoonlijkheidsproblematiek.

* Cognitieve gedrags-partnerrelatie therapie bij huwelijks- en relatie- en/of seksuele problemen.